Takmičenje u pisanju tekstova Upoznaj Srpsku

Srna
Takmičenje u pisanju tekstova Upoznaj Srpsku

Banjaluka - Zajednica Vikimedije Republike Srpske od sutra do 8. avgusta organizuje takmičenje u pisanju tekstova na Vikipediji na srpskom jeziku koje nosi simbolični naziv "Upoznaj Srpsku".

Prva nagrada je laptop, druga tablet, a treća enciklopedija "Ilustrovana istorija Srba".

Takmičenje je tematski određeno i usmjereno ka kreiranju sadržaja
vezanih za Republiku Srpsku na jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice - Vikipediji, saopšteno je iz Zajednica Vikimedije Republike Srpske.

U saopštenju se napominje da na internetu postoji veoma malo sadržaja o Republici Srpskoj.

"Prema preliminarnim istraživanjima, na srpskoj Vikipediji postoji manje od 7.000 članaka u kojima su obrađeni sadržaji koji se tiču Republike Srpske. Osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Vikipediji o Republici Srpskoj i istovremena popularizacija i predstavljanje iste u pravom, pozitivnom svjetlu na globalnom nivou", ističe se u saopštenju.

Takmičenje je otvoreno za svakog registrovanog korisnika. Da bi nastali tekstovi učestvovali u takmičenju, potrebno je da budu napisani u skladu sa Vikipedijinim pravilima i smjernicama, enciklopedijskim stilom.

Kreirani sadržaji će se naći pred stručnim žirijem koji će ocijeniti tekstove i odabrati tri najkvalitetnija.

U okviru projektnih aktivnosti biće održan jedan uređivački maraton u saradnji sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo i jedna foto-tura, navodi se u saopštenju.

Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine Zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Vikimedijine fondacije /Wikimedia Foundation /.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana