Studenti hrle na besplatne kurseve jezika

J. D.
Studenti hrle na besplatne kurseve jezika

Banjaluka - Za besplatne kurseve stranih jezika, koji se i ove godine organizuju na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, vlada veliko interesovanje akademaca, a broj prijavljenih nekoliko je puta veći nego lani.

Među ponuđenim kursevima najveće je interesovanje za engleski i njemački, a studenti imaju priliku da besplatno uče i italijanski, francuski i ruski.

Na Filološkom fakultetu kažu da su iznenađeni interesovanjem studenata i da sada sumiraju broj prijavljenih.

- Imamo po 450 prijavljenih polaznika za kurs njemačkog i engleskog jezika, a iduće sedmice ćemo raditi testiranje i poslije toga ide formiranje grupa - rekla je prodekan za nastavu Sanja Radanović.

U Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci, napominju da je učenje jezika studentima veoma bitno, jer nije mnogo zastupljeno u redovnoj nastavi, a ni iz srednje škole ne dolaze sa dobrim znanjem jezika.

- To je naročito izraženo za njemački i engleski, a dosta je literature na stranim jezicima koja je studentima nedostupna upravo zbog nepoznavanja jezika - rekao je predsjednik Studentskog parlamenta Zoran Grahovac.

Studentkinja prve godine Agrarne ekonomije i ruralnog razvoja Jelena Lazić kaže da su kursevi na Filološkom fakultetu odlična prilika za usavršavanje poznavanja stranih jezika.

Kursevi će trajati od 27. februara do 2. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana