Srpska drugi dom za djecu s Kosmeta

M. L.
Srpska drugi dom za djecu s Kosmeta

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i premijer Željka Cvijanović ugostili su juče 400 učenika sa Kosova i Metohije, poručivši im da je Republika Srpska i njihov dom u koji su uvijek dobrodošli.

Prijem je organizovan u zgradi Vlade RS, gdje su dječacima i djevojčicama koji borave u sedmodnevnoj posjeti, uručeni pokloni.

- Bila sam u jednoj porodici u Prnjavoru, bilo je divno. Upoznala sam nove drugare i ovo je jedno veliko iskustvo za mene - rekla je učenica osmog razreda Jelena Tomašević iz mjesta Srbica.

I njeni drugari koji su doputovali u RS, njih 500, oduševljeni su prirodnim ljepotama Srpske i gostoprimstvom stanovnika.

- Prvi put sam u RS, utisci su divni. Mnogo je bolje nego što sam zamišljala, s obzirom na to da je i na ovim prostorima bio rat - rekla je nastavnica biologije Nataša Zečević iz mjesta Velika Hoča.

Čubrilović je istakao da se prijateljstvo sa Srbima sa Kosova i Metohije koje traje godinama, na ovaj način još više učvršćuje. Cvijanovićeva je istakla da je RS druga kuća za mališane sa Kosova i Metohije i zahvalila svima koji su bili dio ovog projekta.

- Želim da uživate u slobodi koju mi imamo zahvaljujući postojanju RS, da osjetite tu slobodu i uvijek ste dobrodošli ovdje - poručila je Cvijanovićeva.

Prijemu su prisustvovali ministri u Vladi RS i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

U Srpskoj rođeno 25 beba
U Srpskoj rođeno 25 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana