Snijeg otežava saobraćaj na putevima u BiH

Srna
Snijeg otežava saobraćaj na putevima u BiH

Banjaluka - Snijeg koji intenzivno pada otežava saobraćaj na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a jači udari vjetra stvaraju snježne nanose, te se ne preporučuje putovanje bez veće potrebe, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog snijega i poledice na kolovozu, posebno na putnim pravcima Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Čađavica i Kotor Varoš-Teslić.

Jak vjetar stvara snježne nanose na putevima u jugozapadnim krajevima, posebno na dionicama Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Na području Romanije i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila.

Na putevima preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu i vrše čišćenje i posipanje, tako da puteve za sada održavaju prohodnim.

Iz AMS-a ističu da će policija isključivati iz saobraćaja vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

Na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice saobraćaj se odvija jednom trakom zbog oštećenja nadvožnjaka kod Roguljića. Teretnim vozilima zabranjen je prelazak preko nadvožnjaka.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani”, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području FBiH u toku je sanacija tunela Vranduk dva, kao i dva mosta na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnim prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od sedam i po tona.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana