Slavlje svetosavlja

C. M. - S. A.
Slavlje svetosavlja

Banjaluka - Svetosavskim prijemima i dodjelom nagrada najboljim đacima širom RS je počelo obilježavanje Svetog Save i sjećanje na prvog srpskog prosvjetitelja.

Gradska uprava Banjaluke uručila je juče po stotinu maraka za 29 najboljih osnovaca. Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica istakao je da su nagrade uvijek dobra motivacija đacima da bolje uče.

Vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom poručio je u Ugljeviku omladini da bude ispunjena pravoslavnom vjerom, hrišćanskim vrlinama i visokim idealima dobrote i ljubavi. Na Svetosavskoj akademiji u Kotor Varošu jerej Živko Ilić je poručio da je Sveti Sava rodonačelnik srpskog duhovnog nasljeđa. U bilećkom Domu kulture "Jevto Dedijer" održana je dječija Svetosavska akademija "Savoslovlje", a organizator događaja Miodrag Hrnjez istakao je da je u programu učestvovalo 33 djece svih uzrasta.

U školama širom RS danas će biti održane svetosavske akademije i proslavljena školska slava, a u pravoslavnim hramovima biće služene liturgije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana