Расте рејтинг СПП

В. К.
Расте рејтинг СПП

БАЊАЛУКА - Рејтинг Странке праведне политике (СПП) озбиљно расте и то највише међу оних 47 одсто гласача који до сада нису опредијељени за коју политичку странку ће гласати и за чије гласове се боре и странке на власти и странке опозиције.

Саопштио је то у петак СПП, појашњавајући да су то показали резултати анкете спроведене на репрезентативном узорку грађана.

- За девет мјесеци од оснивања, према истраживањима, дошли смо до 15 одсто повјерења грађана у РС - наводи се у саопштењу из СПП-а.

У странци сматрају да су грађани РС препознали да су добили нову политичку снагу и енергију која је спремна за грађење нове и праведне државе, по мјери  свакога од њих.

Генерални секретар СПП-а Драган Поповић нагласио је да за 12. октобар није заказан "поправни испит за рад у посљедње 24 године".

- РС нема времена за понављаче. Ово истраживање је показало да грађани хоће реалну правду, повјерење у институцију система, посао, стручност, поштење, памет, поштовање и прогрес на дјелу. Неће празна обећања која слушају више од двије деценије од истих који се само смјењују на власти - изјавио је Поповић.

Нагласио је да "праведњаци" имају спремну владу стручњака која неће власт ради бенефиција већ промјене стања у земљи.

У СПП-у напомињу да у РС постоји једна специфична ситуација у којој опозиције никад нема јер све партије су на неки начин инволвиране у власт на републичком, БиХ или локалном нивоу, а да се опозициони статус образлаже само чињеницом да ли су или нису учесници у републичкој власти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана