Креативне правописце за уочену грешку чека награда

Креативне правописце за уочену грешку чека награда 26.02.2018 12:04 | Д. С.

Бањалука - У жељи да становнике Српске, посебно оне млађе, подстакну да што више пажње посвећују правопису, новоосновано Удружење лектора РС објавиће данас конкурс "Језиколовац", а за најоригиналнију уочену и објашњену правописну грешку учесници ће добити вриједну награду.

Предсједница Удружења Александра Савић истакла је да се пријавама на конкурс, који ће трајати три мјесеца, надају из свих дијелова Српске.

- Учесници треба да нам путем имејла пошаљу фотографисану правописну грешку, а у обзир се узимају и оне уочене на друштвеним мрежама или на некој интернет страници. Уз фотографију треба послати и писмено објашњење у којем ће наши правописци на основу властите креативности објаснити зашто је уочени облик неправилан - казала је Савићева.

Додала је да је прва награда таблет, док је друга поклон пакет књига Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, које су повезане са правописом, а правописце очекује и трећа награда.

- Поред прве три награде, посебно ће бити награђени ученици основне или средње школе са најоригиналнијом фотографијом и објашњењем, а ријеч је о бесплатним уџбеницима за наредну школску годину - нагласила је Савићева.

Ово удружење које, између осталог, има циљ промоцију и његовање српског језика и културе у цјелини, али и унапређење језичке културе у земљи, у наредном периоду планира још занимљивих активности.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица