Istekao rok za uplatu prve rate poreza na nekretnine

M. Č.
Istekao rok za uplatu prve rate poreza na nekretnine

Banjaluka - Poreska uprava RS apelovala je na poreske obveznike da uplate prvu ratu na osnovu poreskog računa za porez na nepokretnosti za 2015. i neizmirene iznose za 2013. i 2014. godinu.

Rok za plaćanje prve rate bio je 30. jun, a drugu je neophodno uplatiti do kraja godine.

- Vlasnicima nepokretnosti u RS koji nisu platili dospjele obaveze na osnovu poreza na nepokretnosti iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate. Krajnja mjera za naplatu ove poreske obaveze je upis hipoteke na imovinu - istakli su u Poreskoj upravi RS.

Apelovali su na vlasnike nepokretne imovine koji prilikom pokušaja uručenja poreskih računa nisu bili na prijavljenim adresama, te im računi nisu uručeni, da ih podignu u područnim jedinicama Poreske uprave i odmah plate kako bi ispunili svoju zakonsku obavezu.

- Vlasnicima neprijavljenih nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biće uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama za 2012, 2013. i 2014. godinu. Fizičkim licima prijeti i novčana kazna od 500 do 1.500 KM, a pravnim od 1.000 do 3.000 po prijavljenoj nepokretnosti - istakli su u Poreskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana