Донаторско вече С љубављу храбрим срцима 23. децембра

ATV
Донаторско вече С љубављу храбрим срцима 23. децембра

Пјесмом "Отворите своја срца за наше другаре" дјеца из бањалучког хора Врапчићи позвали су све да се придруже хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", и тако помогну најмлађим становницима Српске.

Девету годину за редом, под покровитељством Предсједника Републике Српске организује се и донаторско вече, овај пут 23. децембра у Банском Двору. 

Сва прикупљена средства биће уложена у набавку роботике за помоћ дјеци са поремећајима у кретању. Предсједник РС, Жељка Цвијановић, ове године замолила је малишане из дјечијег хора Врапчићи да јој буду партнери. То су са одушевљењм прихватили. 

"Дјечији хор Врапчици већ шест година се бави организовањем хуманитарних концерата и помажемо нашим вршњацима да се и они усреће. Драго нам је када видимо да су и они срећни. Такође ми смо и партнери са предсједницом Републике у хуманитарним концертима", каже Лана Грујић из хора Врапчићи

"Хуманитарни рад је врло врло битан јер учимо дјецу да имају тај осјећај. Снимили смо и пјесму Младена Матовића С љубављу храбрим срцима коју ћемо да изведемо премијерно да изведемо 23. децембра", каже Бранислав Ђаковић, руководилац хора Врапчићи.

Са предсједницом Српске су се ове године удружили и други партнери, и то млади умјетници из цијеле Републике Српске. Понуду за партнерство нико није одбио, већ су је сви поносно прихватили, каже Жељка Цвијановић. 

"Иза свега стоји хуман, топао и људски гест, а порука је да дјеца помогну дјеци и да одатле потиче све. Суштина и вриједност овог догађаја јесте у томе да ће дјеца која це да рализују неки  свој умјетнички програм, а то ће бити подстицајно", рекла је предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Сви који до седмог јануара буду позивали број 1411 донираће једну марку акцији "С љубављу храбрим срцима". Током трајања донаторске вечери, 23. децембра, од 17 часова, на позиве грађана одговараће познате личности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана