Domovi zdravlja staju na noge

M. L.
Domovi zdravlja staju na noge

Banjaluka - Situacija u domovima zdravlja u Novom Goraždu, Han Pijesku i Čajniču, čiji su računi nekoliko puta od početka godine bili blokirani, popravlja se zahvaljujući donacijama.

Ovi domovi zdravlja uspjeli su uz pomoć donacija drugih zdravstvenih ustanova i lokalne zajednice da obezbijede osnovna sredstva za rad kako bi pacijenti imali potrebnu zdravstvenu zaštitu.

- Konačno su nam sva tri vozila registrovana, a od bolnice u Foči smo dobili sanitetski materijal tako da je primjetan napredak - kaže direktor Doma zdravlja u Novom Goraždu Jelena Gavrilović i podsjeća da zaposleni nisu primili platu godinu i da sve nade polažu u dodatnu pomoć Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Sa nestašicom laboratorijskih reagenasa, zavoja i drugih materijala bar za sada su se izborili i u Domu zdravlja Han Pijesak čiji direktor Milan Borovina ističe da su dobili od opštine 30.000 maraka.

- Uspjeli smo izmiriti veći dio duga prema dobavljačima, a posljednju platu isplatili smo za januar ove godine - kazao je Borovina.

Nešto bolja situacija je u Čajniču gdje zaposleni u Domu zdravlja dobijaju platu redovno.

- Radimo koliko možemo, ne žalimo se - rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Dragan Skoko.

Poreska uprava RS blokirala je u aprilu račune ova tri doma zdravlja, jer su dugovanja za poreze i doprinose dostigla oko 261.000 KM, ali su nakon mjesec računi odmrznuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana