BHRT traži od EBU odgađanje otplate duga

V. K.
BHRT traži od EBU odgađanje otplate duga

Sarajevo - Menadžment BHRT-a uputio je juče pismo Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) u kojem je zatraženo prolongiranje roka za otplatu dijela milionskog duga kako bi stanovnici BiH mogli uživati u čarima Evropskog prvenstva u fudbalu.

- Pokušavamo šta možemo. Zamolili smo ih za razumijevanje, jer nam ništa drugo ne preostaje s obzirom na to da novca nema - kazali su juče "Glasu Srpske" u Upravnom odboru BHRT-a.

Ovoj medijskoj kući juče je istekao rok za uplatu 1,9 miliona, od šest miliona franaka koliko duguje EBU, ali od toga nema ništa zbog hronične besparice, usljed čega je Upravni odbor BHRT-a donio odluku da 30. juna ugasi signal. Ako Evropljani ne budu imali razumijevanja, ljubitelji fudbala ostaće uskraćeni za čarolije majstora te igre, jer prema odluci UEFA nijedna komercijalna televizija ne može da preuzme prava prenosa.

Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko kazao je da opstanak BHRT-a ne smije biti doveden u pitanje. Predsjedavajući Komisije za saobraćaj i komunikacije Parlamenta BiH Momčilo Novaković kazao je da se odlukom Upravnog odbora BHRT-a vrši pritisak i pokušava opravdati nerad u prethodnim godinama. Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić smatra da će biti teško pronaći rješenje za finansiranje BHRT-a do 30. juna.

- Ima mnogo ljudi koji neće zaplakati ako BHRT nestane - kaže Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana