Uskoro deseta, jubilarna, motorijadau u Drvaru

Srna
Uskoro deseta, jubilarna, motorijadau u Drvaru

Drvar - Moto-klub “Grizli” iz Drvara postoji deset godina, a krajem jula organizuje jubilarnu desetu trodnevnu motorijadu, koja je jedan od glavnih događaja u Drvaru i privlači turiste iz cijele Evrope.

Predsjednik Moto-kluba Jole Raca ističe za Srnu da je “Grizli” osnovan 2008. godine i da broji dvadeset članova, od kojih najstariji ima 56 godina.

“Spojila nas je ljubav prema motorima. Svi članovi udruženja su momci koji vole moto-scenu, uživaju u vožnji motorima, jednostavno vole zvuk motora. Bez lažne skromnosti, mogu da kažem da smo mi jedna velika porodica”, navodi Raca.

Članovi udruženja bajkera iz Drvara su i dobrovoljni davaoci krvi, a jednom godišnje pomognu i nekoj od socijalno ugroženih porodica u Drvaru, uz pomoć opštinskih vlasti, koje su velika podrška Moto-klubu.

“Motorijada ove godine traje 20. 21. i 22. jula, a opština Drvar je generalni sponzor, kao i proteklih godina. Podršku imamo i od privatnika, koji obezbjeđuju novčana sredstva kako bi nam pomogli da realizujemo skup ljubitelja motora”, naglašava Raca.

Motorijada će biti održana u Spomen-kompleksu “25. Maj” /ispod Titove pećine/, a pripremljen je bogat sadržaj za posjetioce.

“Uz brojne muzičke sastave, sviraće i grupa žKerberž, koja će nastupiti u subotu 21. jula.

Organizujemo i defile motora uz žstunt vozačaž, koji će izvoditi akrobacije i moto-igre. Ovogodišnje druženje počinje već u četvrtak, kada očekujemo prve goste. To su naša braća iz Moto-kluba žNo limitsž Kikinda”, najavljuje Raca.

Udruženje bajkera iz Drvara odlazi na moto-skupove širom bivše Jugoslavije, pa očekuju veliki odziv bajkera iz regiona.

“Već je rezervisana većina smještaja u Drvaru. Očekujemo veliki boj posjetilaca iz regiona i šire. Pozivam sve ljubitelje motora da dođu Drvar i da zajedno uveličamo jubilarni deseti međunarodni moto-skup”, poručuje Raca.

On napominje da motorijada u Drvaru poprinosi lokalnoj zajednici, posebno razvoju turizma u Drvaru, jer privuče turiste iz cijele Evrope.

“To zna i opštinska vlast, koja je i ove godine generalni sponzor motorijade u Drvaru”, ističe Raca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana