Rode rado slijeću u fočansku bolnicu

   Rode rado slijeću u fočansku bolnicu 20.09.2017 13:26 | Radmila Đević

Foča - Ginekološko-akušerskim odjeljenjem Univerzitetske bolnice u Foči ovih dana ori se plač novorođenčadi, što posebno služi na ponos osoblju ove klinike koje je profesionalnim radom zaslužilo povjerenje velikog broja pacijentkinja.

U nekoliko posljednjih dana u ovoj bolnici bilo je čak 11 poroda, a na godišnjem nivou rodi se više od 350 beba i to iz gornjodrinske i sarajevsko-romanijske regije, ali i Hercegovine i FBiH.

Drugu bebu, sina Vukašina, prije nekoliko dana u fočanskoj bolnici rodila je Suzana Tabaković (27) iz Bileće. Kvalitet usluga, stečeno povjerenje u ljekare i ljubaznost osoblja bili su presudni da ova mlada majka svoje drugo dijete rodi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Beba i ja se osjećamo dobro. Porod je protekao kako treba, prezadovoljna sam tretmanom i stalnom brigom i prema meni i prema bebi - ističe Tabakovićeva.

Nataša Vukašinović (29) iz Pala u ovoj bolnici na svijet je donijela sina Lazara.

- Ovdje sam došla da se porodim, jer sam čula sve najbolje i uvjerila se u kvalitet usluga i ljubaznost osoblja. Svim trudnicama preporučila bih ovu ustanovu - kazala je Vukašinovićeva.

Načelnica Ginekološko-akušerskog odjeljenja Bolnice Radislavka Lečić ističe da dobar odnos prema porodiljama recept za uspjeh.

- Naravno da je prioritet i profesionalno privesti trudnoću kraju, obaviti porođaj bez problema i dobiti zdravo novorođenče, ali isto tako je mnogo bitno da svakoj porodilji ostane taj čin rađanja u najljepšem mogućem sjećanju. Smatramo da je broj porodilja koje nam dolaze rezultat dobrog odnosa i povjerenja - kaže Lečićeva.

Ginekolog Vladimir Čančar dodaje da je za lak i siguran porod neophodan devetomjesečni rad sa trudnicama, međusobno povjerenje, savjetovanje i saradnja.

- Porođaj je jedan od najradosnijih, ali i najstresnijih događaja u životu žene. Zbog toga je važno buduće majke upoznati i pripremiti za porod - objašnjava on.

Donacija

Značaj rađanja i kvalitet rada Ginekološko-akušerskog odjeljenja Fočanske bolnice, prepoznalo je i Ministarstvo porodice omladine i sporta RS. Nedavno su fočanskom porodilištu donirali 20.000 maraka za nabavku kreveta za porodilje i bebe.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica