Novi granični prelaz biće od velikog značaja za opštinu Gradiška

Novi granični prelaz biće od velikog značaja za opštinu Gradiška 03.10.2017 20:55 | Srna

Gradiška - Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da sa novim graničnim prelazom i carinskim terminalom, koji treba da bude izgrađen do kraja marta, Gradiška ima veliku perspektivu u privrednom i industrijskom razvoju.

"Ovaj granični prelaz je značajan za građane Gradiške jer neće biti velikih gužvi u gradu, a i putnici će izbjeći zamorne gužve i čekanja na granici", rekao je Adžić.


On je dodao da je opština Gradiška u blizini novog graničnog prelaza planirala izgradnju privredne zone "Liman", koja će biti od interesa za Gradišku, ali i Republiku Srpsku i BiH.

Adžić i direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Miro Džakula posjetili su danas gradilište novog graničnog prelaza i carinskog terminala i izrazili zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova.

Džakula je istakao da će nakon završetka radova granični prelaz i carinski terminal biti savremeni objekat površine 110.000 metara kavdratnih.

Šef Odsjeka za upravljanje i održavanje objekata Uprave graničnih prelaza UIO BiH Dubravko Rudić naveo je da će novi granični prelaz u Gradišci biti ono čemo teži UIO BiH - da carinska ispostava i prelaz budu na jednom mjestu, na kome će biti završavane sve procedure.

"Carinska ispostava imaće sve inspekcijske službe i jedan od najsavremenijih objekata veterinarske inspekcije, gdje je predviđen karantin za živu stoku i ostali potrebni sadržaji", dodao je Rudić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica