Четири ђака избачена из Дом ученика у Добоју због инцидента

nezavisne.com
Четири ђака избачена из Дом ученика у Добоју због инцидента

Добој - Због фотографије на којој се виде гљиве у купатилу Дома ученика у Добоју, без мјеста у овој установи су наводно остале три средњошколке, а још два ђака би могла бити избачена из својих соба. Давор Видаковић, директор Дома ученика,

рекао је да су три ученице напустиле установу, али, тврди, самовољно.

"Јер се не сналазе у условима колективног становања. То је добровољно и тога има цијелу годину, једни одлазе, други долазе. Сада смо опет попуњени јер нам је стигло неколико нових ученика", наводи Видаковић.

Због инцидента у којем су страдала сва врата на мушким собама, те инвентар у купатилима, из Дома су недавно избачена четири средњошколца.

Још двојица су на излазним вратима јер су добили опомене пред искључење.

"Били су и њихови родитељи, који подржавају наш рад и мјере. Неки од њих признају да су примијетили да и код куће њихово понашање није конвенционално", тврди Видаковић.

 Фотографија која је друштвене мреже дигла на ноге је наводно настала у туш-кабини женског купатила на другом спрату, а ђаци су је снимили након љетног распуста, током којег су, тврде, гљиве израсле због велике влаге.

 Иако је од почетка школске године прошло више од мјесец дана, фотографија је на друштвеним мрежама објављена тек недавно јер су је ђаци сачували и међусобно је дијелили.

Боравак ђака и три оброка дневно мјесечно њихове родитеље кошта 75 КМ, али ђаци нису задовољни условима.

"Услови у Дому су лоши. Врата туш-кабине се уопште не могу затворити, морам ставити летву да ми неко не би ушао док се туширам", прича средњошколка која је донедавно боравила у овој установи.

 Један од станара Дома каже да му се не свиђа храна. "За доручак салама 'подригуша', за ручак макароне, рижа, тек понекад месо", тврди овај станар.

Управа каже да храна није "спектакуларна, али за ученички стандард је солидна", те додаје да је добојски Дом ученика можда јединствен у РС по дисциплини јер је повечерје у 21 час.

"Родитељима одговара дисциплина, да у 21 буде повечерје, да до 23 буду у креветима, да се до 23.30 сва свјетла морају погасити.

То, наравно, дјеци не одговара, јер не могу да раде шта хоће.

Дјеци не одговара што их будимо ујутру у пола седам. Ако је друга смјена, нема везе, мора устати да учи", каже Видаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана