Blažo Grković “obišao” planetu

Blažo Grković “obišao” planetu 29.05.2013 10:33 | Agencije

Gacko - Hrabri Hercegovac Blažo Grković iz sela Vrba kod Gacka u Republici Srpskoj postao je planetarno poznat nakon što su svjetski mediji prenijeli kako je ubio medvjeda u samoodbrani, prenose agencije.

O Blaži su priloge objavili britanski, ruski, njemački, austrijski, francuski i švajcarski mediji, a njegov snimak pojavio se i na “Jutjubu”.

Britanski Bi-Bi-Si objavio je prilog o hrabrom čobaninu iz Gacka koji se goloruk uhvatio u koštac sa zvijeri.

Njemački mediji, uključujući ugledni nedjeljnik “Špigl” i dnevnik “Velt”, objavili su priču o hrabrom Blaži iz sela Vrbe prenoseći medije iz Republike Srpske.

Svi ruski mediji, uključujući agenciju RIA “Novosti” i Itar-tas, list “Komsomolskaja pravda”, kao i mnoge televizije, prenijeli su vijest medija iz Srpske o hrabrom Gačaninu koji je savladao medvjeda.

Austrijski radio ORF, kao i švajcarski medijski portali, prenose priču o Blaži i njegovoj borbi sa medvjedicom koja ga je iznenada napala dok je čuvao ovce u podnožju planine Volujak.

- Medvjed se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sjekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu - ispričao je Grković, dodajući da je sjekiricu slučajno ponio sa sobom.

Osim u mnogim svjetskim medijima, Blažo je postao glavna tema i mnogih društvenih mreža.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica