Blještavi Borik pod LED rasvjetom

V. P.
Blještavi Borik pod LED rasvjetom

Banjaluka - Novu LED rasvjetu u Sportskoj dvorani "Borik" svečano je u ponedjeljak naveče pustio u rad gradonačelnik Slobodan Gavranović.

- To je isplativa investicija, jer će dvorana "Borik" imati mogućnost da bude domaćin velikih sportskih takmičenja. Uvođenje LED rasvjete je samo jedan korak u modernizaciji dvorane i vjerujem da ćemo i naredne godine nastaviti sa radovima. Pozitivne promjene u SC "Borik" su vidljive na svakom koraku, posebno u rukovođenju i domaćinskom odnosu prema imovini - naglasio je Gavranović.

Direktor JU Sportski centar "Borik" Manojla Zrnić kazao je da su u banjalučkom hramu sporta do sada organizovani brojni sportski događaji i da su na njegovom parketu nastupali svjetski sportski asovi.

- Od 2013. godine do danas grad je u rekonstrukciju dvorane "Borik" uložio 1,5 miliona KM, što je najbolji pokazatelj da su gradske vlasti prepoznale značaj koji sport ima u svakom društvu. Mi moramo znati da velikih sportskih rezultata ne može biti bez dobre sportske infrastrukture - rekao je Zrnić.

Vrijednost instalirane LED rasvjete u Boriku iznosi 186.000 KM. Tim ulaganjem riješen je dugogodišnji problem, jer je stara rasvjeta postavljena prije 41 godinu i nije zadovoljavala savremene standarde. Pored toga, bila je veliki potrošač električne energije. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana