За градске саобраћајнице планирано 3,5 милиона КМ

За градске саобраћајнице планирано 3,5 милиона КМ 30.01.2018 10:39 | Срна

Бањалука - Град Бањалука ће у овој години за редовно одржавање, модернизацију, реконструкцију и инвестиционо одржавање градских саобраћајница издвојити укупно 3.480.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

Од овог износа за одржавање градских асфалтних и макадамских саобраћајница планирано је 1.430.000 КМ, наводе из Одјељења за саобраћај и путеве.


У оквиру инвестиционог одржавања градских асфалтних саобраћајница, за шта је издвојено 700.000 КМ, биће обновљен асфалт на неколико градских саобраћајница.

Радови су предвиђени на дијелу улица Краља Петра Првог Карађорђевића, Милана Бранковића, Српских рудара и Триве Амелице, тротоари у Карађорђевој и Улици Царице Милице, те проширење у Улици Млађе Ћусића. Радовима ће бити обухваћене и улице Благоја Паровића, Илије Гарашанина код амбуланте, Крфска, Давида Штрпца, Франца Шуберта-црква Побрђе, Стевана Булајића, Грчка, Ивана Фрање Јукића и друге.

За модернизацију градских макадамских саобраћајница издвојено је 250.000 КМ.

Модернизација ће обухватити градске саобраћајнице у улицама - Вука Јеловца, Новака Пивашевића, Јована Бијелића, Весели Бријег, Арчибалда Рајса код броја 13, Понирска, Вида Њежића - спој са Тузланском, Мањачка, Трећа Куљанска, Стојана Бијелића, Здравка Дејановића, Косте Јарића огранак, те Малу улицу.

Ове године планирана је и градња три нове кружне раскрснице у граду - на споју улица Васе Пелагића, Владике Платона и Алеје Светог Саве, на споју Гундулићеве улице и Алеје Светог Саве, као и кружна раскрсница на споју улица Исаије Митровића и Солунске.

Ови радови биће изведени у оквиру реконструкције градских саобраћајница.

У оквиру реконструкције саобраћајница на градском подручју за ову годину у плану су и радови у улицама Пут српских бранилаца, дио тротоара од "Хиперкорта" према Приједорској петљи, затим дио тротоара од моста на ријеци Врбас према Олимпијском базену.

За ову ставку у буџету града укупно је издвојено 1.100.000 КМ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица