Šareni svijet mašte obojio Banjaluku

Jasmina Perišić
Šareni svijet mašte obojio Banjaluku

Banjaluka - Šarena povorka malih vitezova, gusara, kapetana brodova, nindža kornjača, princeza i raznih Diznijevih junaka prošetala je gradom, a maskenbalom je stotinak mališana Dječijeg vrtića "Zvjezdica" dalo svoj pečat obilježavanju Nedjelje djeteta.

Ulice su odzvanjale smijehom i grajom, a razdragana lica pod maskama, ali i bez njih mamila su pažnju prolaznika svih generacija. Mnogi su zastajali da se fotografišu sa malim junacima.

- Ja sam Snježana iz crtanog filma "Snježana i sedam patuljaka", a ja vitez sa najljepšim kostimom - dobacivali su ponosni mališani radoznalim građanima koji su pozdravili šarenu povorku.

Na čelu vesele kolone bila je vaspitačica Milijana Čočkalo.

- Mališani su sa oduševljenjem prihvatili maskenbal, a roditelji se maksimalno potrudili da ih obuku u što ljepše i originalnije kostime. Od samog početka priprema kod djece je bilo prisutno veliko uzbuđenje i svi su jedva čekali da iz vrtića krenu u grad u kostimima omiljenih televizijskih i junaka iz slikovnica. Pri povratku u vrtić organizovana nam je i mala žurka - rekla je Čočkalo.

Petogodišnja Katarina Milašinović obukla je kostim Elze iz crtaća "Frozen", jer joj je, kako kaže, to omiljeni crtani film.

- Obožavam igračke i majice na kojima su nacrtane Elza i Ana i sve što ima veze sa crtaćem "Frozen". Lijepo nam je na maskenbalu jer svi gledaju u nas - rekla je ova petogodišnjakinja.

U koloni pored nje ponosno je stajao i kapetan broda Mihajlo Todorović.

- Meni je kostim kapetana kupio moj deda Špiro. Ovaj kostim najviše liči na pilotski jer ću kad porastem biti pilot - kaže ovaj četvorogodišnjak, koji hrabro priznaje da mu je simpatija u vrtiću teta Želja.

Njegov drugar Uroš, koji je obukao kostim najdraže nindža kornjače Mikelanđela, kazao je da mu je baka pomogla pri izboru kostima za maskenbal.

- Najviše volim nindža kornjače, pa mi je mama u nekoj radnji kupila kostim. Masku sam odavno nabavio - rekao je Uroš.

I drugi gradski vrtići organizovali su juče maskenbale i slične aktivnosti povodom Nedjelje djeteta.

Za mališane iz Centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice", Ministarstvo saobraćaja i veza, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez RS organizovali su obuku o bezbjednom učešću u saobraćaju.

Prijem

Gradonačelnik Slobodan Gavranović upriličio je juče povodom Nedjelje djeteta tradicionalni prijem za djecu iz  vrtića "Naša djeca". Mališani su otpjevali nekoliko pjesmica i poklonili mu sliku sa motivima grada koju su sami naslikali. Gradonačelnik je mališane obradovao korpom voća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana