Убица је Јелени унаказио лице

Агенције
Убица је Јелени унаказио лице

У трећој оптужници коју је Тужилаштво подигло против Зорана Марјановића за убиство супруге Јелене детаљно су описане повреде које је пјевачица имала на тијелу. Осим осам удараца металним предметом у главу који су били смртоносни, убица је претходно, највјероватније, песницама Јелени унаказио и лице!

У документу у који је Српски телеграф ексклузивно имао увид, види се да је пјевачица брутално тучена све док није издахнула у каналу у насељу Црвенка у Борчи, али и да се крвнички борила с убицом, о чему говоре такозване одбрамбене повреде по рукама. Смрт су проузроковале ране на глави, односно ударци металним предметом који су јој разорили лобању и мождано ткиво. На свирепост овог злочина, између осталог, указује и то што је убица пјевачицу крвнички тукао рукама по лицу!

“Убица је Јелени нанио крвни подлив и огуљотине у гребену носа, затим повреде носног крилца и крвни подлив и огуљотине горње усне и у околини средње уздужне линије. Повреде су нанијете дејством тупине замахнутог оруђа или дијеловима људског тијела, највјероватније песнице или ударцем ногом”, објашњава извор портала Српског Телеграфа.

Као што је већ писао овај портал, у трећој оптужници Тужилаштво које за смрт пјевачице терети њеног супруга Зорана је навело да је он подмукло искључио мобилни телефон, а кад је Јелена умрла, поново га је укључио, па позвао полицију и фолирао се да је тражи и да је забринут!

“Кад је кренула да се рекреира, за њом је пошао и Зоран с Јаном. У једном тренутку је оставио дијете само и кренуо за женом. Сустигао ју је и напао, избо ју је по глави и руци. Она је задобила лакше повреде, покушала да побјегне трчећи паралелно поред канала. У тој паници јој је спала десна патика, испали су јој и мобилни и гумица за косу. Потом је кренула ка каналу, гдје ју је Марјановић сустигао”, пише у оптужници.

Зоран Марјановић изјавио је новинарима да није изненађен што је против њега подигнута и трећа оптужница, као и да вјерује да ће једног дана све изаћи на видјело.

“Послије свега што сам преживио у протекле три године ни крив ни дужан, ништа ме више не може изненадити. Ипак, од истине нико није успио побјећи, јер Бог је истина и штити праведнике”, поручио је он.

Злочин из страсти

Повреде које је Јелена имала за многе су доказ да се ради о злочину из страсти, а посебно на то указује детаљ да јој је убица унаказио и лице.

“Бројне повреде на њеном тијелу могу указати да је било борбе. Што се мене тиче, и без овог доказа (повреда лица, прим. аут) сматрам да је у питању злочин из страсти”, каже за Српски Телеграф познати криминолог Златко Николић.

Марјановић ипак на слободи

Зорану Марјановићу се на терет ставља тешко убиство, а он би због тежине дјела могао поново бити ухапшен и да суђење дочека у затвору. Ипак, познати србијански адвокат Тома Фила сматра да до тога неће доћи.

“Зоран неће бити ухапшен, зато што он не бјежи и живи с дјететом. Одбрана је очекивала да ће Тужилаштво одустати, а одустајање Тужилаштва би значило да би случај једном засвагда био завршен. То не би било уреду, највише због дјетета које нема мајку, а живи са оцем који је осумњичен, а опет нема довољно доказа против њега. А то што је оптужница подигнута трећи пут, значи пребацивање одговорности са Тужилаштва на Суд”, каже Фила.

Чињенице

Све повреде на тијелу пјевачице :

- два убода шиљком - у тјеме главе и у десну руку

- осам удараца металним предметом у главу

- више повреда по лицу највјероватније нанијетих песницом

- такозване одбрамбене повреде по рукама, настале у Јеленином покушају да се заштити од удараца

- више повреда по ногама

- двије повреде, у плећа и на десном рамену, највјероватније нанијете неким оруђем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана