Ванна отказала концерт у Тивту због брода ЈНА

vijesti.me
Ванна отказала концерт у Тивту због брода ЈНА

Хрватска поп пјевачица Ивана Врдољак -Ванна, изненада је данас отказала концерт који је требало да одржи у Тивту, на палуби школског брода Морнарице ВЦГ, једрењака „Јадран” у сриједу 15. августа са почетком у 21.30 сати.

Концерт Ванне у Тивту, чији би то био тек трећи наступ у Црној Гори, приређивала је Туристичка организација Тиват као свој поклон и допринос поводом прославе 85. годишњице школског брода, једрењака „Јадран”, а која се обих дана у Боки обиљежава низом манифестација.

Хрватски медији објавили су информацију да се Ванна, „ни крива ни дужна, нашла у средишту дипломатског инцидента између Хрватске и Црне Горе”, јер званични Загреб врши појачан међународни притисак на Подгорицу да се Хрватској “врати брод који је 1991 ЈНА отела из Сплита”.

Након што су је тамошњи новинари прозвали да у таквим околностима не би смјела наступити у Тивту са палубе “Јадрана”, Ванна је напрасно отказала концерт што је и протврдила у телефонској изјави за Н1 телевизију.

“Не очекује се од хрватске пјевачице изнимног гласа, наше ‘краљице попа’, да прати политику, али морала би знати да у тренуцима када хрватске институције предузимају кораке да се врати отети брод, њезин наступ може имати негативан одјек у хрватској јавности. Доиста би било бизарно да хрватска пјевачица, испред украденог хрватској брода, пјева у част црногорској војној посади. Јасно је да пјевачи, као и сви ми, живе од својих примања, али постоје тренуци када ваља показати осјећај за вријеме и простор”, написао је Ванни mayportal.hr , а она је очито прихватила сугестију и притисак дијела тамошње јавности.

Из ТО Тиват која је била организатор несуђеног наступа Ванне у Тивту, до сада нису коментарисали овакав поступак хрватске појевачице. Ванна је синоћ наступила у једном будванском хотелу.

Умјесто Ванне, на тиватској риви Пине наступиће цетињска група Перпер, објављено је на Facebookу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана