Умрла прије 8 година, сад њен отац најављује повратак диве и турнеју

Агенције
Умрла прије 8 година, сад њен отац најављује повратак диве и турнеју

Славна певачица Ејми Вајнхаус преминула је прије готово осам година, а њен отац Мич најављује да ће крајем наредне године организовати специјалну турнеју.

Вишеструка добитница Еми награде Ејми Вајнхаус, која је имала само 27 година када је умрла, "извешће" дигитално ремастеризоване аранжмане испред бенда који ће свирати уживо и имаће и пратеће пјевачице, пише британски Метро.

Енглеска поп звијезда, 27-годишња Ејми Вајнхаус, пронађена је мртва у свом стану у сјеверном Лондону, пренијели су свјетски медији тог 23. јула 2011. године.

"Ово је испуњење сна за нас", рекао је Ејмин отац и додао:

"Видјети је опет како пјева је нешто што не може ријечима да се опише. Музика наше ћерке дотакла је животе милиона људи и оно што је оставила за собом је непроцијењиво".

Приходи од продаје карата ће отићи у Фонд Ејми Вајнхаус, који су основали чланови породице након смрти пјевачице.

"Фанови су тражили нешто ново од Ејми, али заиста нема ничег новог. Сматрамо да ћемо овим концертом задовољити фанове, а прикупићемо и додатна средства за Фонд", рекао је Мич.

Постојала је сумња у организацију овакве турнеје, а један коментар њеног обожаваоца то добро сумира:

"Не знам како се осјећам у вези са овим најављеним наступом".

Једном обожаваоцу се идеја никако не свиђа, па је на Твитеру написао:

"Ова холограм турнеја је веома лоша идеја. Зар нисте довољно зарадили њеним израбљивањем док је била жива?"

Велика већина њених фанова ипак је одушевљена идејом, те напомињу да ће пратити ову турнеју Ејми Вајнхаус.

Иако ова технологија још не дозвољава холограму да се креће кроз сцену, очекује се да ће наступ, који је планиран за крај 2019. године, трајати од 75 до 100 минута.

Посљедњи концерт који је покојна пјевачица одржала био је 18. јуна у Београду. Након, како су медији писали, "скандалозног концерта", и дебакла на самом старту европске турнеје, Ејми је отказала концерте у Истанбулу и Атини.

Београд

"Ејми Вајнхаус је извиждана од публике у Београду, српској престоници, након наступа под дејством алкохола. Концерт је требало да означи почетак њене европске турнеје, али то није био наступ којем се надало двадесет хиљада фанова”, пише у извјештају дописника Марка Ловена, који је данас најчитанија и најкоментарисанија вијест на цијелом сајту Би-Би-Сија. “Отпевала је неколико деоница напорних за слушање, прије него што се саплела на сцени и у једном тренутку бацила микрофон на под”, описао је новинар ове куће наступ Ејми Вајнхаус у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана