U garderobi Neše Leptira, sa njegovim satom, na omiljenim mjestima VIDEO

B92
U garderobi Neše Leptira, sa njegovim satom, na omiljenim mjestima VIDEO

Posljednji tekst Nenad Radulović, koga smo svi zvali Neša Leptir, napisao je u bolnici, na ljekarskom receptu. Pjesmu „Suze sa zvezda padaju” porodica Neše Leptira čuvala je 28 godina, čekajući trenutak da je na pravi način podijeli sa svima koji su voljeli „Poslednju igru leptira”. I to je učinila.

Milan Đurđević, frontmen Nevernih beba, napisao je muziku, a ta grupa otpjevala pesmu. Snimljen je i spot, a ideja je bila da prikaže šta bi Neša radio da je na 24 sata izašao iz bolnice.

“To je bio njegov poslednji tekst u trenutku kad je znao da se oprašta. Verovatno i poruka za nekog”, kaže Đurđević.

Tekst ima vanvremensku vrijednost, dodao je, i kad sam ga prvi put pročitao znao sam šta imam u rukama, pomiješala su mi se osjećanja i doživio sam katarzu.

Nešina porodica plakala na prvom slušanju pjesme

“Dve godine pre toga nisam napisao pesmu, ali kad dobiješ ovakav tekst nešto te pomeri. Retko mi se to događa. Za dve noći sam napisao pesmu, snimili smo je.. Pustio sam je da odstoji, da vidim da li to valja, a suštinski filter mi je bio kad je Nešina porodica došla na prvo slušanje u studio. Pustili smo muziku, ugasili svetla i kad se zavrsila, svi su plakali. Ova pesma je probila ljudkse oklope kojima se svi branimo”.

Ubrzo je snimljen i spot, glumi Nešin bratanac

Nešu igra glumac Bojan Perić koji bježi iz bolnice uz pomoć mističnog prijatelja, dječaka kog glumi četrnestogodišnji Nikola Radulović, rođeni Nešin bratanac i budući glumac.

Perić, u spotu nosi originalnu garderobu i sat Neše Leptira, radi stvari koje je Neša volio, čita “Tibetansku knjigu mrtvih”, posljednju knjigu koju je Neša pročitao u bolnici.

“Hteli smo da napravimo rimejk i posvetu čoveku”, rekao je Đurđević.

Snimali smo u Dadovu, jer je tamo Neša imao najljpše koncerte, na Adi ciganliji jer je volio vodu.. Tu su plavi bicikl i stari taksi, koje je volio..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana