У гардероби Неше Лептира, са његовим сатом, на омиљеним мјестима VIDEO

B92
У гардероби Неше Лептира, са његовим сатом, на омиљеним мјестима VIDEO

Посљедњи текст Ненад Радуловић, кога смо сви звали Неша Лептир, написао је у болници, на љекарском рецепту. Пјесму „Сузе са звезда падају” породица Неше Лептира чувала је 28 година, чекајући тренутак да је на прави начин подијели са свима који су вољели „Последњу игру лептира”. И то је учинила.

Милан Ђурђевић, фронтмен Неверних беба, написао је музику, а та група отпјевала песму. Снимљен је и спот, а идеја је била да прикаже шта би Неша радио да је на 24 сата изашао из болнице.

“То је био његов последњи текст у тренутку кад је знао да се опрашта. Вероватно и порука за неког”, каже Ђурђевић.

Текст има ванвременску вриједност, додао је, и кад сам га први пут прочитао знао сам шта имам у рукама, помијешала су ми се осјећања и доживио сам катарзу.

Нешина породица плакала на првом слушању пјесме

“Две године пре тога нисам написао песму, али кад добијеш овакав текст нешто те помери. Ретко ми се то догађа. За две ноћи сам написао песму, снимили смо је.. Пустио сам је да одстоји, да видим да ли то ваља, а суштински филтер ми је био кад је Нешина породица дошла на прво слушање у студио. Пустили смо музику, угасили светла и кад се заврсила, сви су плакали. Ова песма је пробила људксе оклопе којима се сви бранимо”.

Убрзо је снимљен и спот, глуми Нешин братанац

Нешу игра глумац Бојан Перић који бјежи из болнице уз помоћ мистичног пријатеља, дјечака ког глуми четрнестогодишњи Никола Радуловић, рођени Нешин братанац и будући глумац.

Перић, у споту носи оригиналну гардеробу и сат Неше Лептира, ради ствари које је Неша волио, чита “Тибетанску књигу мртвих”, посљедњу књигу коју је Неша прочитао у болници.

“Хтели смо да направимо римејк и посвету човеку”, рекао је Ђурђевић.

Снимали смо у Дадову, јер је тамо Неша имао најљпше концерте, на Ади циганлији јер је волио воду.. Ту су плави бицикл и стари такси, које је волио..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана