The Cure у Рокенрол дворани славних

Глас Српске
The Cure у Рокенрол дворани славних

Један од најзначајнијих бендова свих времена The Cure, у години када обиљежавају 40 година беспрекорне каријере, биће примљени у Рокенрол дворану славних.

Ово ултимативно признање за музичаре сматра се престижом и још једном потврдом величине умјетника, а ове године први пут у историји у одабиру музичара учествовала је и публика гласањем.

На церемонији додјеле најважнијег рок признања на свијету, која ће 29. марта 2019. бити одржана у Баркли центру у Њујорку, поред састава The Cure, част ће бити одата и саставима Radiohead, Roxy Music (укључујући и Брајана Ена), Def Leppard, The Zombies, као и пjевачицама Janet Jackson и Stivie Nicks.

Побjедници у „класи 2019. године”, били су у конкуренцији са извођачима као што су Rage Against Machine, Kraftwerkк и други.

Правило налаже да мора да прође 25 година од издања првог албума, а The Cure су дебитовали са издањем „Three Imaginary Boys” 1979. године, па су право на место у познатој Рокенрол дворани славних стекли још 2004. године, док је званична номинација услиједила 2012. године.

Након што су ове године распродали Хајд парк за 65.000 посјетилаца у Лондону, The Cure ће слиједеће године бити апсолутни хедлајнери највећих и најважнијих европских фестивала, те су карте првих објављених датума за 2019. плануле у рекордном року.

На лично инсистирање бенда, EXIT се нашао међу одабраним фестивалима, па ће на задовољство домаће публике, као и гостију из цијелог свијета, The Cure први пут у Србији наступити 4. јула на Петроварадинској тврђави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана