The Cure na Egzitu sljedeće godine

Glas Srpske
The Cure na Egzitu sljedeće godine

Najnovija vijest da će kultni britanski postpank bend "The Cure" predvoditi izvođače "Egzit" festivala razveselila je sve obožavaoce ovog benda ali i festivala.

"Egzit" festival će se održati od 4. do 7. jula 2019. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Robert Smit i bend su lično odabrali "Egzit" festival kako bi svirali pred srpskom publikom na svojoj turneji kojom slave 40 godina postojanja benda.

Jasno je da jedan od najvećih bendova u istoriji popularne muzike konačno stiže u Srbiju. Nakon što su ove godine rasprodali Hajd park za 65.000 posjetilaca u Londonu, vijest da će rok giganti "The Cure" iduće godine krenuti na jubilarnu i možda posljednju turneju povodom nevjerovatnih 40 godina postojanja benda, nedavno je odjeknula širom svijeta.

Čuveni "Gardijan" povodom ovog velikog jubileja navodi da je u pitanju bend koji je "protutnjao kroz osamdesete onako kako su "Bitlsi" protutnjali kroz šezdesete ili Bouvi kroz sedamdesete, divlje kreativni, konstantno se mijenjajući", dok kultni NME njihov nedavni koncert opisuje kao "čistu perfekciju" velikog rok benda koji je "na vrhuncu svog umijeća", nazivajući ih "božanskim genijima".

"The Cure" će sljedeće godine biti apsolutni hedlajneri na malom broju najvećih i najvažnijih evropskih festivala, te su karte prvih objavljenih datuma za 2019. planule u rekordnom roku. Na lično insistiranje benda, "Egzit", trenutni nosilac evropske šampionske titule, našao se među odabranim festivalima, pa će na zadovoljstvo domaće publike, kao i gostiju iz cijelog svijeta, "The Cure" prvi put u Srbiji i regionu nastupiti 4. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana