Teorija o osmoj sezoni “Igre prestola”

Glas Srpske
Teorija o osmoj sezoni “Igre prestola”

Dugogodišnja teorija “Igre prestola” koja naglašava važnost Brena Starka u završnici serije, izgleda da je sada nagoviještena u najnovijoj najavi.

Otkada se vratilo u Zimovrel kao gavran sa tri oka, do kraja sedme sezone, Starkovo dijete bilo je zaokupljeno svojom braćom i sestrama, ali budućnost lika u seriji možda će uskoro postati još apsurdnija. Naime, jedna od teorija je da je upravo on zastrašujući Noćni kralj.

Najava koja se nedavno pojavila na “Jutjubu” prikazuje da bi se u novoj epizodi moglo vidjeti Brenovo putovanje. Na kraju se sugeriše, kako navodi “Independent”, da bi upravo on mogao da bude čovjek koji je postao vođa Bijelih hodača, u pokušaju da spriječi Djecu šume da budu vojska besmrtnih.

Po teoriji, Brenov prelaz u Noćnog kralja mogao bi da se desi kada Djeca šume probodu njegovo srce zmajevim staklom, ostavljajući Brena zaglavljenog u sopstvenom tijelu - teorija koja se čini vjerovatnijom nakon što je ponovno podsjetila na scenu šeste sezone koja prikazuje stvaranje Bijelih hodača.

U toj sceni jedan od glavnih likova gleda kako se događaji odvijaju iz daljine. Uz to dodaje se i činjenica da Noćni kralj može da dotakne Brena kad se bori.

Njegova interakcija sa Lifom mogla bi da potkrijepi teoriju kada ga pita jesu li Djeca šume stvorila Bijele hodače, Lif odgovara: “Bili smo u ratu. Bili smo zaklani. Naše sveto drveće je posječeno. Trebalo je da se odbranimo.”

Nakon toga Bren pita od koga, da bi dobio odgovor da je on krivac za to.

Nedavno prikazana najava potvrđuje datum izlaska osme i posljednje sezone, a takođe ukazuje na veliko otkriće Džona Snoua.

Serija se na male ekrane vraća 14. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana