Техно великан стиже на Фестивал 84

Глас Српске
Техно великан стиже на Фестивал 84

Олимпијској постави новог "Егзитовог" Фестивала 84 на Јахорини, који предводе Сигма, Asian Dub Fondation и Умек, придружује се глобални техно великан, Joris Voorn.

Холандски суперстар DJ већ низ година се налази у самом врху свјетске сцене, наступајући као хедлајнер највећих свјетских фестивала и мегаклубова на Ибици. Један је од ријетких који ужива привилегију да је резидент не једног, већ чак два од три најпопуларнија клуба на чувеном шпанском острву, Amnesia и Ushaia! Уз неколицину колега, дефинисао је савремену техно сцену и помогао да се Амстердам претвори у данашњи епицентар електронске музике.

Joris Voorn налази се у самом епицентру холандске електронске музичке сцене. Његов израз спаја модерну умјетност и технологије којом влада са лакоћом. Посљедњи албум "Nobody Knows", америчка "Билборд" листа прогласила је за најбољи електронски албум 2014. године, док је његов посљедњи ЕП "I Ran The Zoo" објављен 2017. критика подигла у звијезде.

Још 2003. године освојио је награду за таленат године у својој земљи, да би одмах затим његова популарност експлодирала уз траку "Incident", која се тог љета вртјела у свим клубовима од The Sub Club do Circo Loco и који су у сетовима пуштали Carl Cox, Derrick Max и Laurent Garnier.

Свој статус додатно је закуцао 2009. хитом "Sweeo The Floor", који је исте године проглашен за химну Ибице. Поред фантастичних техно и хау сетова, он је и власник двије етикете, Rejected и Green, а као продуцент и DJ освојио је поштовање свих колега из музичке индустрије, жарећи и палећи на наступима широм света.

Њему ће се на Фестивалу 84. који ће од 15. до 18. марта бити одржан на олимпијској Јахорини у организацији "Егзит" тима, придружити прослављени интернационални, регионални и домаћи извођачи, као што су Сигма, Asian Dub Foundation, Умек, Бурак Џетер, Филатов & Карас, Махмут Орхан...

Програм фестивала се креира по формули 2+2 коришћеној и за изразито успешни Sea Star фестивал у Умагу. Тако ће први дан фестивала имати вечерњу журку загријавања, а наредна два биће отворена у пуном капацитету и у току дана на ски-стази и током ноћи у затвореним локацијама. Посљедњи дан биће резервисан за журку затварања, са којом ће уједно и званично бити затворена зимска сезона у Олимпијском центру Јахорина.

Промо цијена улазница

Изузетно ограничен број дневних улазница за Фестивал 84 са 50 одсто попуста, по поклон цијени од 19 марака, биће доступан само 24 часа или до истека залиха данас. Дневна улазница, поред приступа свим зонама фестивала за купљен дан, омогућава и приступ журкама загријавања 15. марта и званичној журци за затварање скијашке сезоне на Јахорини 18. марта. У продаји је и дводневни комплет улазница за Фестивал 84 по цијени са 50 одсто попуста од 39 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана