Сви “Оскари” биће додијељени уживо

Агенције
Сви “Оскари” биће додијељени уживо

Организатори свечаности додјеле филмске награде “Оскар” одустали су од намјере да четири награде додијеле за вријеме реклама током телевизијског преноса 24. фебруара након што су се томе успротивили познати холивудски редитељи, глумци и други филмски радници.

Академија за филмску умјетност и науку саопштила је да је примила повратне информације од својих чланова и да ће све 24 награде бити представљене у директном преносу.

Раније ове недјеље, Академија је објавила да ће “Оскари” за најбољу фотографију, монтажу, кратке филмове и шминку/фризуру бити представљени током реклама телевизијског преноса додјеле, а говори добитника бити емитовани касније.

Циљ је био да пренос додјеле “Оскара” буде краћи и привуче публику будући да је гледаност прошлогодишње церемоније достигла најнижи ниво. Али, у отвореном писму, које су потписали редитељи Мартин Скорсезе и Спајк Ли, глумци Роберт де Ниро и Џорџ Клуни, као и више од 50 других познатих холивудских имена, Академија је критикована да те важне занате у филмској индустрији ставља у подређени положај и вријеђа професионалце који се баве тим пословима.

То није једини проблем овогодишњих “Оскара”. Наиме, због недавног скандала са Кевином Хартом, након пуних тридесет година “Оскари” неће имати једног водитеља него ће га замијенити неколико водитеља. Чак тринаест познатих личности ове године ће бити у улози водитеља на церемонији додјеле ове престижне филмске награде. Међу њима су: Крис Еванс, Тина Феј, Џенифер Лопез, Шарлиз Терон и други.

На церемонији се додељују “Оскари” у укупно 24 категорије. Организатори су се обавезали да ће скратити додјелу за 40 минута, на укупно три сата.

На овогодишњој додјели “Оскара” у неколико категорија доминирају филмови “Рома” и “Миљеница”, са по десет номинација, а у категорији за најбољи филм, поред поменутих, номиновани су и: “Црни члан КК клана”, “Човјек из сјене”, “Звијезда је рођена”, “Боемска рапсодија”, “Зелена књига” и “Црни пантер”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана