Сутра у Београду сахрана Шаулића: Завршена обдукција у Њемачкој

Агенције
Сутра у Београду сахрана Шаулића: Завршена обдукција у Њемачкој

Пјевач Шабан Шаулић биће сахрањен сутра у 15 сати у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу. Данас је у Њемачкој завршена обдукција, а налази су потврдили да је преминуо од повреда задобијених у саобраћајној несрећи.

 “Повреде задобијене у несрећи изазвале су смрт. Биле су толико велике да све и да је оперисан не би успјели да му спасу живот. Осим тога, нема знакова да није имао везан појас”, саопштила је њемачка полиција, а пренео њемачки портал “Ноје вестфалише”.

Тијело Шабана Шаулића ће у пратњи негове дјеце авионом Владе Србије вечерас бити пренијето у Београд.

Прије сахране, сутра од 11 часова биће одржан комеморативни скуп поводом трагичне смрти пјевача у Скупштини града Београда, пренијела је РТС.

Шабан Шаулић, “краљ народне музике”, како су га с поштовањем звали, погинуо је 17. фебруара у 68. години, у саобраћајној несрећи у Њемачкој, близу града Билефелда.

Шаулић је аутомобилом кренуо на аеродром када се догодила несрећа, у којој је живот изгубио и његов дугогодишњи пријатељ, музичар Мирсад Керић, који је био за воланом.

На њих је, у великој брзини, налетио аутомобил којим је управљао Турчин Алсин Левент и ударио их отпозади, послије чега су оба возила изгубила контролу и ударила у банкине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана