Стефан Младеновић прва труба 58. Сабора у Гучи

Глас Српске
Стефан Младеновић прва труба 58. Сабора у Гучи

Стефан Младеновић из Врања окитио се титулом најбољег трубача на традиционалном 58. Драгачевском сабору трубача у Гучи, док је најбољи оркестар у избору жирија оркестар Марка Глигоријевића из Бајине Баште.

Златну трубу, награду публике, добио је Марко Трнавац из Мршеља.

Младеновић, који је трећа генерација трубача у породици, нагласио је да се дуго припремао за овогодишње такмичење и да му је труба у крви.

- Трудили смо се, вежбали свакодневно целу годину - рекао је Младеновић, чији су дјед и отац вишеструки освајачи титуле прва труба на Драгачевском сабору.

На овогодишњем Сабору у Гучи такмичило се неколико стотина учесника, а у финалном такмичењу, које је одржано у суботу увече, учествовало је 20 оркестара.

Сабор трубача је ове године враћен традицији и на њему није било концерата естрадних звијезда, што је постало пракса посљедњих година, а сви програми су били бесплатни за посјетиоце.

У оквиру сабора, који је отворен 9. августа, а завршен јуче, одржани су и бројни пратећи програми, привредна изложба, сајам туризма, концерти културно- умјетничких друштава из земље и иностранства, такмичење здравичара, избор најљепше ношње, импровизација старе драгачевске свадбе, будилица и народни вишебој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана