Срдачан сусрет српских и хрватских представника на Евровизији

Агенција
Срдачан сусрет српских и хрватских представника на Евровизији

Дан након прве пробе за наступ на овогодишњој "Пјесми Евровизији", српски представници, група "Сања Илић & Балканика" обишли су Лисабон у друштву неколико делегација и извођача који ће наступити у првој и другој полуфиналној вечери овог такмичења, 8. и 10. маја у Арени Алтис.

Посебно срдачан сусрет био је са делегацијом Хрватске, коју ће ове године представљати Франка са пјесмом "Crazy".


Познати хрватски продуцент Бранимир Михаљевић, који је и аутор пjесме "Crazy", након више година сусрео се са Сањом Илићем, чији је албум "Делта пројецт" издвојио као један од оних који су значајно утицали на њега као музичара.

Михаљевић и Илић пожељели су срећу један другоме и изразили наду да ће се ове године у великом финалу "Пјесме Евровизије" наћи и Србија и Хрватска.

Дио званичног обиласка града била је посјета једној од чувених лисабонских атракција - "Океанаријуму", у коме је представљено преко 5.000 врста биљног и животињског свијета Атлантског окена који окружује Португал.

Обилазак највећег акваријума у овом дијелу Европе пјевачи групе "Сања Илић и Балканика" провели су у друштву представника Бијелорусије Никите Алексејева, који ће наступити у првој полуфиналној вечери "Пјесме Евровизије".

Српски представници дан завршавају уз вокалне и кореографске пробе припремајући се за другу пробу која ће се одржати 4. маја.

Португал и Лисабон за сада су се показали као одлични домаћини гостима из цијеле Европе и Аустралије, а извођачима и делегацијама омогућени су добри услови за рад и презентацију свега што су протеклих мјесеци припремали за "Пјесму Евровизије", коју ће током ТВ преноса пратити стотине милиона гледалаца широм свијета, наведено је у саопштењу РТС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана