Serija “Watchmen” zvanično naručena za HBO

Agencije
Serija “Watchmen” zvanično naručena za HBO

Dugo najavljivana serija “Watchmen” (“Nadzirači”) zvanično je naručena za kanal HBO. Serija će biti bazirana na grafičkoj noveli Alana Mura iz 1986. godine, u izdanju “DC komiksa”. Na pomenutom stripu su radili i umjetnik Dejv Gibons, te kolorista Džon Higins.

Radnja je smještena u alternativnu stvarnost u kojoj se superheroji tretiraju kao odmetnici. U 12 stripovskih izdanja “Nadzirača” Mur i Gibons su prikazali prisutnost novokreiranih superheroja u nešto mračnijem ambijentu svakodnevice, smještene u period od 1940-ih do 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka.

Potvrđeno je i da je kreator serije Dejmon Lindelof, poznat i kao tvorac serija  “Lost” i “The Leftovers”. Što se glumačke ekipe tiče, za sada su najavljeni Don Džonson, Redžina King, Džeremi Ajrons i Tim Blejk Nelson.

Tvorac Dejmon Lindelof novi projekt opisuje kao “izmijenjenu verziju originalne priče koja je smještena u svijet sadašnjice”. To neće biti klasična adaptacija.

- Nemamo nikakve namjere da adaptiramo ono što su inicijalno učinila gospoda Mur i Gibons. Za nas su njihova izdanja svetinja i ona ni na koji način neće biti oponašana, reprodukovana ili ponovo obrađena, ali će biti izmijenjena - rekao je Lindelof.

Zek Snajder je 2009. godine režirao hvaljenu filmsku adaptaciju po istoimenim stripovima.

Alan Mur nije bio tako blagonaklon prema adaptaciji.

- Proklinjem i ovaj grozni film, i sve u vezi s njim - izjavio je jednom Mur o pomenutom ostvarenju.

Odbio je da primi novac za ustupanje likova i priče, i nikada nije pogledao film.

Premijera je predviđena za 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana