Serija “Watchmen” zvanično naručena za HBO

   Serija “Watchmen” zvanično naručena za HBO 22.08.2018 12:56 | Agencije

Dugo najavljivana serija “Watchmen” (“Nadzirači”) zvanično je naručena za kanal HBO. Serija će biti bazirana na grafičkoj noveli Alana Mura iz 1986. godine, u izdanju “DC komiksa”. Na pomenutom stripu su radili i umjetnik Dejv Gibons, te kolorista Džon Higins.

Radnja je smještena u alternativnu stvarnost u kojoj se superheroji tretiraju kao odmetnici. U 12 stripovskih izdanja “Nadzirača” Mur i Gibons su prikazali prisutnost novokreiranih superheroja u nešto mračnijem ambijentu svakodnevice, smještene u period od 1940-ih do 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka.

Potvrđeno je i da je kreator serije Dejmon Lindelof, poznat i kao tvorac serija  “Lost” i “The Leftovers”. Što se glumačke ekipe tiče, za sada su najavljeni Don Džonson, Redžina King, Džeremi Ajrons i Tim Blejk Nelson.

Tvorac Dejmon Lindelof novi projekt opisuje kao “izmijenjenu verziju originalne priče koja je smještena u svijet sadašnjice”. To neće biti klasična adaptacija.

- Nemamo nikakve namjere da adaptiramo ono što su inicijalno učinila gospoda Mur i Gibons. Za nas su njihova izdanja svetinja i ona ni na koji način neće biti oponašana, reprodukovana ili ponovo obrađena, ali će biti izmijenjena - rekao je Lindelof.

Zek Snajder je 2009. godine režirao hvaljenu filmsku adaptaciju po istoimenim stripovima.

Alan Mur nije bio tako blagonaklon prema adaptaciji.

- Proklinjem i ovaj grozni film, i sve u vezi s njim - izjavio je jednom Mur o pomenutom ostvarenju.

Odbio je da primi novac za ustupanje likova i priče, i nikada nije pogledao film.

Premijera je predviđena za 2019. godinu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica