Серија “Watchmen” званично наручена за ХБО

Агенције
Серија “Watchmen” званично наручена за ХБО

Дуго најављивана серија “Watchmen” (“Надзирачи”) званично је наручена за канал ХБО. Серија ће бити базирана на графичкој новели Алана Мура из 1986. године, у издању “ДЦ комикса”. На поменутом стрипу су радили и умјетник Дејв Гибонс, те колориста Џон Хигинс.

Радња је смјештена у алтернативну стварност у којој се суперхероји третирају као одметници. У 12 стриповских издања “Надзирача” Мур и Гибонс су приказали присутност новокреираних суперхероја у нешто мрачнијем амбијенту свакодневице, смјештене у период од 1940-их до 60-их и 70-их година прошлог вијека.

Потврђено је и да је креатор серије Дејмон Линделоф, познат и као творац серија  “Лост” и “The Leftovers”. Што се глумачке екипе тиче, за сада су најављени Дон Џонсон, Реџина Кинг, Џереми Ајронс и Тим Блејк Нелсон.

Творац Дејмон Линделоф нови пројект описује као “измијењену верзију оригиналне приче која је смјештена у свијет садашњице”. То неће бити класична адаптација.

- Немамо никакве намјере да адаптирамо оно што су иницијално учинила господа Мур и Гибонс. За нас су њихова издања светиња и она ни на који начин неће бити опонашана, репродукована или поново обрађена, али ће бити измијењена - рекао је Линделоф.

Зек Снајдер је 2009. године режирао хваљену филмску адаптацију по истоименим стриповима.

Алан Мур није био тако благонаклон према адаптацији.

- Проклињем и овај грозни филм, и све у вези с њим - изјавио је једном Мур о поменутом остварењу.

Одбио је да прими новац за уступање ликова и приче, и никада није погледао филм.

Премијера је предвиђена за 2019. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана