Ридли Скот спрема наставак “Гладијатора”

Глас Српске
Ридли Скот спрема наставак “Гладијатора”

Редитељ Ридли Скот, који је публику у више наврата остављао без ријечи, није оставио баш квалитетну деценију иза себе. Иако је снимио неке од најквалитетнијих и најљепших филмова своје каријере, они му нису добро зарађивали. Све то би се могло промијенити у наредних неколико година, јер је редитељ напокон добио зелено свјетло за снимање наставка легендарног “Гладијатора”. О томе се већ дуго прича, али сада је и званично.

Скот се удружио са сценаристом Питером Крегом, који стоји иза пројеката као што су “Игре глади” и наставак “Топ Гана”. Прича би требало да почне недуго након што главни јунак првог филма Максимус (Расел Кроу) умре у Колосеуму у Риму, а у наставку је фокус на Лусијусу, сину Лусиле, коју је у оригиналу глумила Кони Нилсен. Лусијус је нећак Комодуса, римског вође којег је глумио Хоакин Финикс и којег је Максимус убио.

- Знам како да вратим Максимуса. Причао сам са колегама у студију, али они су рекли да је мртав. Постоји начин на који можемо да га вратимо. Не знам хоће ли се то десити. “Гладијатор” је изашао 2000. године, па се Расел мало промијенио од тада. Ради нешто друго, али трудим се да га довучем овамо - изјавио је својевремено Скот.

Али, како се чини, Скот га неће враћати у филм већ ће кренути другим путем. Тај пут, срећом, није онај који је својевремено форсирао Кроу. У тој причи је генерал Максимус требало да буде васкрснут како би се вратио на Земљу да “ријеши” човјечанство Исуса Христа. Филм је требало да се зове “Христов убица”, али никада није прошао ни почетну фазу снимања.

“Гладијатор” је имао 12 номинација за “Оскара”, а освојио их је пет, укључујући и награду за најбољи филм. Продукција би требало да почне ускоро, а детаљи о глумачкој постави још нису познати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана