Prvo je krila da je Albanka, a sada se ponosi time dok Grci bjesne

Agencije
Prvo je krila da je Albanka, a sada se ponosi time dok Grci bjesne

Grčka pjevačica Eleni Fureira koja će ove godine predstavljati Kipar na „Pjesmi Evrovizije“ izazvala je skandal u svojoj zemlji nakon što je pozirala na slici sa predstavnikom Albanije.

Naime, Eleni je objavila fotografiju na kojoj je ukrstila ruke sa predstavnikom Albanije Evgenom Bušpepom pokazujući orla, nacionalni simbol albanske zastave.

Fureira je porijeklom Albanka, što je krila od grčke javnosti dugi niz godina. Kada su novinari otkrili pravo njeno porijeklo, ona je u emisiji televizije Antena ispričala da je kao mala djevojčica došla iz Albanije u Atinu u potrazi sa boljim životom. Promjenila je ime, a zbog predrasuda i međudržavnih sukoba svoje pravo porijeklo je krila. Tada je otkrila da sebe smatra Grkinjom jer je Grčka zemlja koja joj je dala „hljeb“ i pružila bezbrižno djetinjstvo.

Budući da je velika pop zvijezda u svojoj zemlji strasti su se brzo smirile, ali ova fotografija ih je nakon nekoliko godina ponovo podgrijala.

“Na slici vidite predstavnicu Kipra, Albanku koja je odrasla zahvaljujući novcu i gostoprimstvu Grka i naše zemlje koja joj je dala jednakost sa grčkom djecom, njihovim obrazovanjem i slobodom...“, samo je jedan od komentara koji se može vidjeti na internetu.

Nakon što su je napali na društvenim mrežama, Eleni je za grčki "Star“ izjavila da je u pitanju "simbol zemlje u kojoj se rodila i ništa više od toga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana