Preminuo Lindzi Kemp, saradnik Dejvida Bouvija

Glas Srpske
Preminuo Lindzi Kemp, saradnik Dejvida Bouvija

Uticajni britanski igrač, koreograf i pantomimičar Lindzi Kemp, koji je tokom karijere sarađivao sa muzičarima kao što su Dejvid Bouvi i Kejt Buš, umro je u 81. godini. Kemp je preminuo iznenada u petak uveče u Italiji, gdje je živio.

Rediteljka Nendi Pinto-Dušinski, koja snima dokumentarac "Posljednji ples Lindzija Kempa", rekla je da je on umro iznenada poslije "savršenog dana" vježbanja sa svojim studentima.

- Veoma mi je žao što vas obavještavam da je Lindzi preminuo... Bio je mnogo srećan i to se dogodilo iznenada - napisala je ona na "Fejsbuk" strani tog dokumentarca. Italijanska agencija Ansa je javila da je Kemp preminuo u svom domu u Livornu.

Kemp je 1979. godine napustio Britaniju i preselio se u Španiju, a potom je otišao u Italiju.

Poznat je po nastupima u upadljivim kostimima i bijelim licem. Kemp je radio koreografiju i nastupao tokom koncerata Dejvida Bouvija "Zigi stardast" 1972. godine u Londonu. Bouvija je upoznao 1966. godine poslije nastupa u "Kovent gardenu", kada je pjevač imao tek 19 godina.

- To je bila ljubav na prvi pogled -, govorio je Kemp.

Kemp je rođen 1938. godine i odrastao u siromaštvu u Saut Šildsu, na sjeveroistočnoj obali Engleske. Odmalena ga je privlačio ples.

- Shvatio sam da želim da igram prije nego što sam bilo šta drugo shvatio. Rođen sam da igram. Za mene, igranje je uvijek bila prečica ka sreći - kazao je jednom prilikom Kemp.

Odgojila ga je majka Meri pošto mu je otac, moreplovac, poginuo na moru. Sestra mu je umrla sa pet godina od posljedica meningitisa prije nego što je rođen.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana