Послушајте како православни монаси свирају “Iron Maiden” VIDEO

Агенције
Послушајте како православни монаси свирају “Iron Maiden” VIDEO

Из манастира Туман, гдје почивају мошти два велика чудотворца – светог Зосима и светог Јакова, стиже и једно право музичко чудо.

Два млада монаха, одлучила су да задрже и његују своју љубав према рокенролу па, уз благослов игумана Димитрија (Плећевића), редовно свирају гитаре и вјежбају када им духовне и световне обавезе то дозволе.

Наравно, манастир је то, па рокерске вјештине монах Теофил (Радовић) и јеромонах Петар (Богдановић) одржавају свирајући на акустичним гитарама, а репертоар им је врло неоубичајен, посебно кад је ријеч о људима који су се завјетовали на монашки живот.

На њиховој “сет листи” су и Мetallica, Deeo Purple, Партибрејкерси… као и Iron Maiden, чији су цовер хита “Wasting Love” извели ексклузивно пред камерама портала хеадлинер.рс.

Овај несумњиво необичан случај ипак није, заправо, једно од бројних чуда која се у овом манастиру заиста дешавају. Јер, како кажу монаси из Тумана, музика и духовност су блиско повезани, а веза рокенрола и православља доказана је већ много пута, кроз хуманитарне акције и концерте рокера за помоћ српским светињама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана