Петроварадинска тврђава најграндиознија локација у Европи

Танјуг
Петроварадинска тврђава најграндиознија локација у Европи

Након што је недавно освојио нову титулу Најбољег европског великог фестивала, Егзит поново привлачи пажњу свјетских медија који хвале његов овогодишњи програм и истичу Петроварадинску тврђаву као најграндиознију локацију међу свим европским фестивалима и као обавезну дестинацију за фестивалско љетовање.

Британски Мирор је тако недавно уврстио Егзит међу најбоље фестивале, након чега је објавио и опширан чланак посвећен том фестивалу, који је насловио са "Прве најаве силовитог програма фестивала Егзит продрмаће српску тврђаву овог љета, и то иако већина такозваних хедлајнера још није позната".

На прагу осамнаестог издања, Егзит је описан у популарном Мирору као један од најразноликијих фестивала, а у текст је убачен и есенцијални водич кроз Нови Сад, те посебне ријечи хвале за Денс арену на том фестивалу.

И други престижни британски лист Гардијан има опширан текст о врхунским проводима у 2018. години, те, иако је јул традиционално најкрцатији музичким догађајима, управо је Егзит издвојен као обавезна тачка у глобалном календару.

Утицајни њемачки Билд сматра Егзит идеалном локацијом за љетњи одмор и додаје да би посјетиоци требало да обиђу Нови Сад, због освојене титуле Европске престонице културе за 2021. годину, чију су кандидатуру у име града управо водили челни људи Егзит фондације, наводи се у саопштењу Егзит тима.

Додаје се да је популарни ирски портал Бузз сврстао новосадски фестивал међу фестивале који се овог љета морају посјетити, а локацију описао као "најграндиознију" од свих европских музичких догађаја, набрајајући разноликост жанрова и бројност фестивалских зона, а текст закључује: "Ако не можете да пронађете нешто за себе, превише сте ситничави".

И ваневропски медији су ставили Егзит на фестивалску мапу свијета, а доказ за то је текст на једној од најпосјећенијих новозеланђанских интернет страница Стуфф, у коме се посјета фестивалу у Србија предлаже у оквиру препорука за 10 путних трендова у 2018. години.

Травел Магазине саставио је своју листу од осам фестивала које треба посјетити ове године умјесто чувеног Гластонберија, а у најужем избору нашла су се три фестивала Егзитове фамилије, односно Си стар у Умагу и Си денс у Будви уз, наравно, Егзит у Новом Саду.

Фестивал Егзит, ове године, биће одржан од 12. до 15. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду и представиће неке од најбољих свјетских, регионалних и домаћих музичких звијезда као што су Мигос, Зиги Марли, Фивер Реј, Алис Мертон, Нина Кравиц, Ричи Хотин, Адам Беџер, Ида Енгберг, Масео Плекс, Соломун и бројни други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана