Откривен узрок смрти славног музичара Тома Петија

Глас Српске
Откривен узрок смрти славног музичара Тома Петија

Музичар Том Пети умро је од предозирања лијековима међу којима је кључан фентанил, моћни опијат који је крив и за смрт Принса.

"Наша породица састала се ујутро с екипом патолога који су рекли да је Том подлегао предозирању с неколико лијекова", пише у саопштењу које су у петак објавиле супруга и ћерка музичара, Дана и Ариа.

Нагласиле су да је пјевач имао "неколико тешких здравствених проблема, међу којима емфизем плућа, проблеме с кољенима и првенствено сломлен кук".

Упркос тој болној повреди одржао је турнеју с 53 предвиђених датума, погоршавши прелом.

"Мислимо да су му болови постали једноставно неподношљиви што је изазвало његово претјерано узимање лијекова", наводи се у саопштењу.

Додају да је због тога узимао више аналгетика, међу којима фластере фентанила и вјерују, "као што је патолог закључио, да је његова смрт била несрећни случај".

Рокер Том Пети умро је 3. октобра у 66. години живота. Познат по "Learning to Fly", "I Won't Back Down" и "Free Fallin ", недјељу дана раније завршио је турнеју којом се славило 40 година његове групе Хеартбреакерс.

Фентанил је узроковао прерану смрт и суперзвезде Принса, а и глумци Хит Леџер и Филип Сејмур Хофман још су двије звијезде које су преминуле посљедњих година од предозирања опијатима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана