“Осветници” и “Игра престола” однијели МТВ награде

Миланка Митрић
“Осветници” и “Игра престола” однијели МТВ награде

Лос Анђелес - Популарне МТВ филмске и телевизијске награде, за најбоља остварења током протекле године, додијељене су на свечаној церемонији одржаној у “Баркер хангару” у Лос Анђелесу.

Овогодишњом додјелом, коју је водио глумац Захари Леви, са по четири номинације доминирали су филм “Осветници: Крај игре” и серија “Игра престола”.

За најбољи филм изабрано је остварење “Марвеловог” универзума “Осветници: Крај игре”, а “Игра престола” је однијела награду за најбољу серију. За “Оскара” номиновани документарни филм РГБ је такође имао четири номинације, али је побједу однио документарац “Surviving R. Kelly”.

Награду за најбољу улогу у комедији освојио је Ден Леви за “Schitt’s Creek”, а глумац чије је извођење оцијењено као најбоље у категорији за најбољи глумачки пробој године је Ноа Сентинео за глуму у филму “To All the Boys I’ve Loved Before”.

Елизабет Мос добила је признање за маестралну глуму у серији “Слушкињина прича”, за улогу Џун Озборн/Фредовице, а најбољи херој на филмском платну је Роберт Дауни Џуниор за улогу Тонија Старка у филму “Осветници: Крај игре”.

МТВ признање за најбољи пољубац добили су Ноа Сентинео и Лана Кондор за улогу у “To All the Boys I’ve Loved Before”.

Леди Гага је освојила награду за најбољу глуму у филму за улогу Ели у филму “Звијезда је рођена”, а поменуто остварење освојило је и награду за најмузикалнији моменат и пјесму “Shallow”.

Најбољом борбом проглашена је она између капетанице Марвел (Бри Ларсон) и Мин-Ерве (Гема Чан) у “Марвеловом” остварењу “Капетаница Марвел”, а улога која је оставила утисак најстрашније је улога Сандре Булок у филму “Bird Boy”.

Најбољим зликовцем проглашена је глума Џоша Бролина, који је играо Таноса у филму “Осветници: Крај игре”.

У категорији најбољег водитеља признање је освојио Ник Кенон за хумористичку емисију “Wild ‘n Out”.

Овогодишња додјела је занимљива по новим категоријама, и то за стварно краљевски моменат, за који је награда отишла  франшизи “Љубав и хип-хоп: Атланта”, најмимастији моменат - признање за “Нежењу”, те најбољи херој из стварног живота, у којој је награду освојила Рут Бејдер-Гинсбург (РГБ).

Двејн Џонсон добио је почасну генерацијску, а Џада Пинкет-Смит пионирску награду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана