Oglasila se policija povodom smrti pjevačice Dolores ORiordan

Glas Srpske
Oglasila se policija povodom smrti pjevačice Dolores ORiordan

Londonska policija saopštila je u utorak da ne smatra sumnjivom smrt pjevačice irske rok grupe "Krenberiz" (The Cranberries) Dolores O'Riordan, koja je u ponedjeljal pronađena mrtva u Londonu i dodala da se još ne zna uzrok smrti, zbog čega je slučaj predat sudskoj medicini, javila je agencija Frans pres.

Dolores O'Riordan (46) iznenada je u ponedjeljak preminula u Londonu, gdje je boravila zbog snimanja pjesme čuvenog ranijeg hita grupe "Zombie".


Prijatelji pjevačice naveli su da je djelovala srećno nekoliko sati prije smrti i da se spremala da sa američkom hard-rok grupom "Bed volvs" (Bad Wolves) ponovo snimi pjesmu.

"Dolores mi je ostavila zvučnu poruku prije ponoći (veče prije smrti) da mi kaže kako joj se sviđa verzija njene pjesme u izvođenju američkog benda. Bila je nestrpljiva da me vidi u studiju i snimi vokal", rekao je producent Den Vejt.

Prema njegovima riječima, pjevačica je djelovala srećno i "puna života".

Pjevačica je u ranijim intervjuima govorila da je bila seksualno zlostavljana kao dijete i da se bori protiv depresije nakon što su ljekari otkrili da boluje od te bolesti, prenija je agencija AP.

Irski premijer Leo Varadkar odao je počast pjevačici rekavši da je Dolores bila "glas generacije" onih koji su rasli u Irskoj devedesetih godina.

Grupa "Krenberiz" osnovana je u Limeriku u Irskoj, a postali su međunarodne zvijezde devedesetih hitovima kao što su "Zombie" i "Linger". Bend se raspao 2003. godine, ali su se ponovo okupili nekoliko godina kasnije.

"Krenberiz" su objavili akustični album "Somthing Else" 2017. godine i trebalo je da idu na turneju po Evropi i Sjevernoj Americi, ali je turneja prekinuta zato što je Dolores O'Riordan imala probleme s leđima.

Grupa je prodala više od 40 miliona albuma širom svijeta. Album "No Need to Argue " bio je prvi na top-listi albuma u Australiji, Francuskoj i Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana