Od Indijane Džounsa do Kuma

Glas Srpske
Od Indijane Džounsa do Kuma

U Americi je sprovedeno istraživanje na temu filmskih trilogija, a rezultati su veoma zanimljivi.

Naime, pojedini filmovi su toliko dobro snimljeni da se često obožavaoci pribojavaju kada čuju da se priprema nastavak, odnosno drugi, pa i treći dio filma. Često se dešava da nastavak ne bude ni približno dobar kao prvi dio filma.

Međutim, ima i onih koji budu mnogo bolje urađeni i snimljeni od prvog dijela, što se proteklih godina i dešavalo.

Na prvom mjestu našli su se filmovi o Indijani Džounsu, na drugom "Park iz doba jure", a na trećem "Kum".

A dokaz da je nekada original nepobjediv je prvobitna trilogija "Ratova zvijezda", koja je dobila dvostruko veći broj glasova u poređenju sa narednom trilogijom "Ratovi zvijezda", koja je snimljena godinama kasnije.

Što se tiče najboljih pojedinačnih filmova u trilogiji, ljubitelji američkog filma otkrili su da veoma cijene prvi dio filma "Park iz doba jure", koji je osvojio prvo mjesto sa 38 odsto glasova.

Odmah iza njega našli su se prvi dio filma "Povratak u budućnost", koji je osvojio 37 odsto glasova, i "Kum" sa 34 odsto glasova.

Nisu se fanovi suzdržavali ni da ocijene najgore pojedinačne filmove u trilogijama, a prema mišljenju 20 odsto njih, ubjedljivo najgori je "Ljudi u crnom 3".

Odmah iza ovog filma našli su se "Ejlijen 3" i "Povratak u budućnost 3".

Zanimljivo je da je, i uz mogućnost da nastavak bude veliko razočarenje, čak 67 odsto ispitanika reklo da se kad čuje da će neki film dobili nastavak raduje toj informaciji. Samo njih 15 odsto je reklo da tada pomisli da u nastavku filma baš i neće uživati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana