Ново издање фестивала Звук Београда

Глас Српске
Ново издање фестивала Звук Београда

У Културном центру Град у Београду ће се у петак, 19. октобра, одржати друго издање фестивала “Звук Београда”. Наступаће бендови “Haze & Ash”, “Dogs in Kavala” и “Туристи”.

Идеја овог фестивала је да уједини најбоље представнике једне рок генерације у Београду, и да се на тај начин уједно и промовише као музички центар региона. Циљ овог фестивала је такође и мотивисање бендова на алтернативној сцени и рађање културе и традиције великих и богатих рокенрол догађаја у земљи, чега нема довољно. Због тога организатори сматрају да су овакви догађаји неопходни, а са њима и људи и простори као што је КЦ Град ангажовани око подршке независној музичкој сцени.

Овога пута изабрани су бендови који никада до сада нису заједно наступали, исто вече, на заједничкој концертној вечери. Фестивал је подржао Градски секретаријат за културу Града Београда.

“Haze & Ash” је црногорско-српски састав настао као дуо Андреја Ловрића и Дарија Вуксановића. Њихово име представља неуморну носталгију изражену на нашим просторима, а звук носи летаргичну, флегматичну, носталгичну и сањиву атмосферу одрастања поред мора.

Занимљива је и фузија уобличена у несвакидашњи психоделик-гараж састав на домаћој сцени који наступа под именом “Dogs in Kavala ”. Млада тројка постоји од априла 2016. године.

“Туристи” су коначно објавили њихов први албум “Лево или десно”, које је једно од најишчекиванијих издања у 2018. години, а прича о овом необичном бенду се за кратко вријеме раширила као нешто најузбудљивије што се управо дешава на регионалној музичкој сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана