Невјероватна реалност у серији “Љубав, смрт и роботи”

Миланка Митрић
Невјероватна реалност у серији “Љубав, смрт и роботи”

Нова “Нетфликсова” серија “Љубав, смрт и роботи”, објављена прије неколико дана, већ је успјела да одушеви свијет.

Још од “Аниматрикса” из 2003. године није била овако велика заинтересованост за једну анимирану антологију. Та колекција прича за одрасле, испричана у различитим стиловима, вукла је конце из различитих подврста анимације, које су углавном биле повезане с хит франшизом “Матрикс”. Више од 15 година након тога, дошло је вријеме за еволуцију те идеје.

У једну серију уметнут је читав чудесни свијет и кроз осамнаест анимираних, играних и комбинованих епизода направљено је право тематско и визуелно чудо за све љубитеље анимације, научне фантастике, фантазије, хорора и изврнуте реалности.

Свака епизода серије је прича за себе и направљена је у специфичној технологији, са новом причом и на другачији начин.

Свјесни млијечни производи, војници вукодлаци, роботи који су дивљи, чудовишта од смећа, киборг ловци на награде, ванземаљски пауци и крвожедни демони из пакла - све то и још више је сједињено у осамнаест анимираних прича.

У серији су комбиновани различити жанрови, али је публика добила и различите анимиране формате, укључујући традиционалне 2Д формате, до фотореалистичног 3D CGI формата. Цијела листа ових прича обухвата разне теме за одрасле, укључујући расизам, владе, ратове, слободу воље и људску природу, преузете од стотина аутора и прича.

Творац серије је Тим Милер (“Дедпул”), а на стварању је радио заједно са Дејвидом Финчером (“Седам”, “Зодијак”, “Клуб бораца”, “Друштвена мрежа”).

- “Љубав, смрт и роботи” је мој пројекат из снова, који комбинује моју љубав према анимацији и невјероватним причама. Поноћни филмови, стрипови, књиге и часописи фантастичне фикције инспирисали су ме деценијама. Узбуђен сам што се креативни крајолик коначно промијенио довољно да анимација с темама за одрасле постане дио ширег културног крајолика - навео је Милер о серији.

У серији глуме: Топер Грејс, Стефан Капичић, Гери Кол, Самира Вајли, Мери Елизабет Виндстед и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана