Nastup Matije Dedića i Gabi Novak

D. K.
Nastup Matije Dedića i Gabi Novak

Banjaluka - U koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u ponedjeljak, 25. juna, u 20 časova biće održan koncert Gabi Novak i Matije Dedića.

Muzička saradnja Gabi Novak i Matije Dedića datira još od 2002. godine, kada je Gabi, upravo na nagovor sina Matije, snimila CD sa novim obradama pjesama koje su je proslavile. Album je osvojio sve značajnije nagrade, te sve do danas traje njihova unikatna saradnja u formi dua. Jedan od najboljih ženskih eks-ju vokala svih vremena i njen sin džez pijanista nude nevjerovatnu igru majke i sina, isprepletenu raznovrsnim emocijama i afinitetima za muziku.

Repertoar koncerta obuhvata bezvremenske pjesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Đorđa Novkovića kao što su “Pamtim samo sretne dane”, “Kuća za ptice”, “Nada”, “Hrabri ljudi”, “Još uvijek”, “Sve što znaš o meni” i mnoge druge. Organizator ovog koncerta je Banski dvor Kulturni centar.

Matija Dedić je posljednji put svirao u Banjaluci na koncertu koji je bio dio prošlogodišnjeg programa obilježavanja 85 godina postojanja Banskog dvora Kulturnog centra.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora svakog dana u periodu od 10 do 18 časova, po cijeni od 15 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana