Masimo zasijao u tami Kastela

Glas Srpske
Masimo zasijao u tami Kastela

Nakon prošlogodišnjeg koncerta u junu Masimo Savić je održao još jedan fantastičan koncert na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Oduševljenu publiku pozdravio je toplim riječima “Dobro veče dragi ljudi”, a koncert započeo pjesmom “Bilo gdje”, nakon koje je maestralno izveo “Odjednom ti” i kultnu “Sjaj u tami”, a zatim i druge poznate hitove koje je stvorio u 35 godina dugoj karijeri.

Koncert je održan u okviru turneje na kojoj promoviše posljednji album “Sada”, za koji Masimo kaže da je njegov način da pokaže lice pravog sebe.

- Album “Sada” govori o tome da čovjek mora biti zadovoljan samim sobom. Treba biti zadovoljan trenutkom u kojem jesi, rekao je Masimo Savić, te dodao da je “Sada”, oznaka trenutka, oznaka prošlosti i oznaka budućnosti. Oznaka zadovoljstva svojom geografijom lica.

Sa albuma su do sada predstavljeni samo singlovi “Lice varalice”,  “1000 ljudi” i “Neka ti plove brodovi”, kao i još jedan uspješan Masimov duet, ovog puta sa grupom “Vatra” u pjesmi “Nama se nikud ne žuri”.

Masimo je na albumu radio sa starim, poznatim licima, autorom i producentom Predragom Martinjakom, i aranžerima i producentima Nikšom Bratošem i Ivanom Popeskićem.

Predrag Martinjak potpisuje četiri pjesme na albumu, a tu su uz njega i još tri već poznata autorska imena s prethodnog albuma, Sandro Bastiančić, Amil Lojo, te Davor Pastuović.

Zanimljivo je i to da su za novi album pjesme napisali i  Sergej Ćetković te Damir Arslanagić, novi saradnici čije su se pjesme prirodno nadovezale na Masimov umjetnički senzibilitet što je pjevač posebno istakao.

Neke od ovih pjesama je Masimo predstavio i banjalučkoj publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana