Magična transformacija Ramija Maleka u “Boemskoj rapsodiji”

Agencije
Magična transformacija Ramija Maleka u “Boemskoj rapsodiji”

Filmski studio “Foks” objavio je promotivni spot u kojem se vidi kako se glumac Rami Malek pripremao za ulogu Fredija Merkjurija u biografskom filmu “Boemska rapsodija” o frontmenu grupe “Kvin”. Malek je rekao da je uloga Fredija Merkjurija bila velika odgovornost koju je rado prihvatio.

- Ne želite da imitirate Fredija, želite da razumijete zašto je radio to što je radio. Shvatio sam da koreografi ne mogu da mi pomognu, bio mi je potreban trener pokreta - kazao je Malek.

Tako je Rami, zajedno sa trenerom, za potrebe filma uvježbavao svaki pogled, svaki gest i svaki pokret mikrofonom. Morao je da nauči da se kreće kao Fredi, morao je i da izgleda kao Fredi, a za to su bili zaduženi sjajni šminkeri, ali i 50 časova isprobavanja ekstravagantnih kostima po kojima je frontmen “Kvina” bio prepoznatljiv.

Sudeći po riječima njegove koleginice Lusi Bojnton, koja u filmu igra Fredijevu dugogodišnju djevojku Meri Ostin, Malek je uspio da postane Fredi Merkjuri.

- Rami je jednostavno potpuno nestao. Način na koji se kretao i pričao je toliko identičan Fredijevom da je to prosto magično - zaključila je Bojntonova.

Film “Boemska rapsodija” prikazuje petnaestogodišnji period nastanka grupe “Kvin” i njen poznati nastup na stadionu “Vembli” 1985. godine.

Gitarista grupe Brajan Mej i bubnjar Rodžer Tejlor učestvovali su u procesu stvaranja ove biografske priče.

- Film će pričati stvarne priče, koje niko ne zna bolje od njih dvojice. Možeš pročitati brdo knjiga i odslušati isto toliko intervjua, ali kada sjedneš sa ljudima koji te stvarno provedu kroz istoriju, koji ti ispričaju anegdote o Frediju koje nikada prije nisi čuo, to je nešto neprocjenjivo - rekao je producent serije Grejam King.

U filmu glume i Ben Hardi, Gvilm Li, Džozef Mazelo, Džim Bič te Lusi Bojnton. Premijera je zakazana za 23. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana