Legendarni Kraftverk krajem februara u Beogradu i Sarajevu

Srna
Legendarni Kraftverk krajem februara u Beogradu i Sarajevu

Beograd - Jedan od najznačajnijih bendova u istoriji muzike, elektro-pioniri "Kraftverk" nastupaju 24. februara u beogradskoj "Areni", a dan kasnije u sarajevskoj "Skenderiji".Nastupi u Beogradu i Sarajevu dolaze nakon izuzetno uspješne svetske turneje 3-D koncerata ovog veoma uticajne njemačke grupe.


Spajajući muziku i performans, "Kraftverk" 3-D koncerti predstavljaju potpuno umjetničko djelo.

Multimedijski projekat "Kraftverk" pokrenuli su 1970. godine RalF Hiter i Florijan Šnajder. Postavili su svoj elektronski "Kling Klang" studio u Dizeldorfu, u Njemačkoj, gdje su osmislili i producirali sve "Kraftverk" albume.

Do sredine sedamdesetih godina prošlog vijeka grupa "Kraftverk" ostvarila je međunarodnu slavu na osnovu svojih revolucionarnih elektronskih "zvučnih krajolika" i muzičkih eksperimenata sa robotikom i drugim tehničkim inovacijama.

Svojim vizijama budućnosti, grupa "Kraftverk" stvorila je zvučnu podlogu za digitalno doba 21. vijeka.

Njihove kompozicije, koje koriste inovativne tehnike, sintetičke glasove i kompjuterizovane ritmove, imale su ogroman uticaj na međunarodnom nivou i u čitavom nizu muzičkih žanrova - od elektro muzike do hip-hopa, od tehna do sintpopa.

Na svom prvom sarajevskom koncertu jedan od najznačajnijih bendova u istoriji popularne muzike nastupiće u dvije postave.

Publiku 25. februara u dvorani "Mirza Delibašić" na koncertu "Kraftverka" očekuje audio-vizuelni šou do sada neviđen u BiH koji će osim vrhunskog zvuka odlikovati i najsavremenija 3-D tehnologija koja će biti korištena za 3-D efekte, omogućavajući potpuno uživanje u ovom audio-video spektaklu.

Koncert u Sarajevu organizuje agencija "Gramofon", a "Kraftverk" u BiH dolazi nakon koncerata u ljubljanskoj dvorani "Tivoli" i beogradskoj Areni, a prije koncerta koji će održati u Skoplju.

Vrhunska produkcija koja prati "Kraftverk" na turneji dolazi sa konvojem kamiona opreme i 18 metara širokim video zidom, uz razglasnu i rasvjetnu opremu što obećava jedinstven i neponovljiv koncertni doživljaj za koji će posjetioci na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana