Kraljica Elizabeta 92. rođendan proslavila spektakularnim koncertom

Glas Srpske
Kraljica Elizabeta 92. rođendan proslavila spektakularnim koncertom

Britanska kraljica Elizabeta Druga proslavila je u subotu uveče 92. rođendan spektakularnim koncertom u londonskom "Albert holu", koji je organizovan njoj u čast.

Na kraljičinoj rođendanskoj proslavi pjevali su Tom Džons, Kajli Minog, Sting, Šegi, Šon Mendes i mnogi drugi.

Kraljica Elizabeta, koja Velikom Britanijom vlada od 1952. godine, uživala je u nastupima popularnih zvijezda sa članovima svoje porodice, prinčevima Čarlsom, Vilijamom i Harijem, kao i njegovom djevojkom Megan Markl, koja će dio kraljevske porodice postati u maju, za kad je zakazano vjenčanje.  

Proslavi kraljičinog rođendana opravdano nije prisustvovao njen suprug, princ Filip, koji se oporavlja od operativnog zahvata, a na koncertu nije bila ni princeza Kejt Midlton, koja ovih dana treba da se porodi.

Svi prihodi od koncerta biće uručeni organizaciji "The Queen’s Commonwelth Trust", dobrotvornom udruženju koje ohrabruje mlade ljude da postignu bolje rezultate u sportu, obrazovanju, zdravlju i brinu o okruženju iz 53 zemlje.

Koncert je tek početak proslave rođendana kraljice Elizabete jer će u junu biti održane brojne druge aktivnosti njoj u čast, počevši od parade i festivala. 

Kraljica Elizabeta Druga rođena je 21. aprila 1926. godine, a na britanski presto došla je sa 25 godina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana